Львівський котедж зі скандинавськими мотивами

19.11.2018

Філософія молодої дизайнерської студії IDEADEYA, заснованої львівськими дизайнерами Іриною Гуменчук та Ростиком Сороковим, полягає в тому, щоб максимально розумно використати простір приміщення, при цьому зробивши його максимально затишним. Одним з таких об’єктів став заміський котедж у містечку Зубра, що у передмісті Львова, замовниками якого стала молода сучасна сім’я з маленьким сином. Основною задачею дизайнерів було створення лаконічного, просторого і мінімалістичного інтер’єру. Таким чином, дизайнери та замовники проекту зійшлись на рішенні, зробити житло в скандинавському стилі.

Крім побажань замовників, для відтворення скандинавського стилю ідеально підійшло також й планування котеджу. Приміщення площею 145 кв.м. має прості і лаконічні геометричні форми, косий дах, великі панорамні вікна та просторі кімнати. Розробка інтер’єру розпочалась ще на стадії будівництва котеджу, у зв’язку з цим задача в дизайнерів була з подвійним рівнем складності. Але незважаючи на ці обставини, замовники довірились спеціалістам дизайнерської студії і процес був запущений. На даний момент проект на фінальній стадії реалізації і вже наступної весни, сім’я зможе заїхати в котедж для постійного проживання.

Метою дизайнерів даного проекту було те, щоб максимально відобразити дух Скандинавії в кращих її традиціях. Адже цей стиль дизайну інтер’єру в останні роки набув вагомого значення як в домашніх умовах, так і в готельно-ресторанному бізнесі. А, отже сучасне покоління дуже добре орієнтується в тенденціях скандинавського дизайну, тому права на помилку в дизайнерів не було.

В цьому проекті львівський тандем використав багато дерева, теплих та яскравих акцентів в оздобленні інтер’єру, що зробило його досить затишним і сонячним. Головне акцентування було направлене на натуральні матеріали та живі рослини для декорування, щоб сім’я візуально відчувала себе у гармонії з природою. Крім цього, головним об’єктом, який відповідає за гармонію в домі, став камін в відпочинковій зоні. Він спроектований таким чином, щоб за ним можна було спостерігати з будь-якого кута вітальні. Під каміном розмістилась ніша в якій можна складати дрова, таким чином крім своєї основної функції, вона ще й виконує роль декору в вітальні.

Архітектура котеджу розділяє його н два простори з косими дахами, які об’єднані між собою коридором. Перший простір набутий більш активним значенням, адже тут розташовані кухня та вітальня, що розділені між собою перегородкою з живими зеленими рослинами. В цьому просторі сім’я буде проводити максимально багато часу, адже кухня це одне з головних місць у будь-якому домі, де ми проводимо найбільшу кількість свого часу. А, вітальня це так звана зона для зустрічі з друзями, частування гостей та святкування різноманітних подій.

Тепер, що стосується другого простору - він більш приватний. Адже тут розташовані спальня, дитяча та ігрова кімнати. Інтер’єр спальні стриманий, спокійний та мінімалістичний, що ідеально спонукає до відпочинку та розслаблення. А, от дитячі кімнати досить яскраві та наповнені багатьма дизайнерськими акцентами для розвитку дітей.

Приміщення котеджу буде наповнене меблями як вже існуючими, так і зроблених на замовлення. Наприклад, у вітальній кімнаті обідній стіл та барні крісла від бренду Woo, обідні крісла Calligaris, диван від Pufetto, а світильники від Moooi та Zero Light. А, ось кухня повністю буде створена під замовлення згідно ескізів. Що стосується санвузлів, то дизайнери вирішили використати сантехніку від бренду Duravit, змішувачі Kludi, світильники від Linea Light та Labra, а аксесуари знаменитого швецького гіганта IKEA, без якого уявити собі скандинавський інтер’єр просто неможливо.

Автор:

Роман Полисевич
 

 
 
Share
Прислать
материал
Новое на сайте
Показать еще
Архитекторы
Все архитекторы
События
2019-02-08
Категория события Выставки
2019-02-10
Категория события Выставки
2019-03-02
Категория события Конференции
2019-03-04
Категория события Конференции
2019-05-03
Категория события Конкурсы
Все события