18 апреля

    Великодній стіл: поради для ідеального декорування

    Щороку з настанням весни ми починаємо активне приготування до Великодня, створюючи чистоту та затишок в наших оселях і святково декоруємо обідній стіл та вітальню, демонструючи таким чином шанобливе ставлення до цього свята. Так історично склалось, що Різдво та Великдень для людства є невід’ємною складовою та головними святами протягом року. Саме тому, ми до деталей продумуємо декорування наших домівок, щоб дарувати естетичне задоволення собі та своїм рідним. Беззаперечно центром уваги є великодній обідній стіл, за яким збираються близькі вам люди, щоб в святковій і люблячій атмосфері приступити до трапези.

    На жаль в цьому році коронавірусна пандемія внесла свої корективи в святкові плани людства, залишивши жителів практично усіх країн світу вдома. І хоча дані обставини порушують наш щорічний пасхальний ритуал, ми повинні з розумінням віднестись до цього та залишатись вдома, щоб максимально захистити себе та свої рідних від підступного захворювання. Так, в цьому році великодні свята особливі і кардинально відрізняються від попередніх, але це не означає, що ми повинні забувати про традиції приготування дому до свята. Саме тому, ми підготували для вас декілька порад, як можна прикрасити святковий стіл до Великодня.

    Крок #1: Виберіть пастельний та стриманий тон оформлення столу. В першу чергу це стосується такого важливого атрибуту як скатертина. Якщо ви не встигли придбати скатертину пастельних відтінків, на допомогу завжди прийде традиційна біла, яка ідеально символізуватиме світлість Великодня. Також буде доречною скатертина світло-рожевого, ментолового, абрикосового чи бежевого тонів. Ідеальним доповненням до скатертини будуть серветки з тканини. Вони повинні бути такого ж кольору як скатертина, щоб чудово контрастувати з кільцями для серветок або стрічками. Колір стрічок повинен відповідати кольору посуду та композиції у центрі столу.

    Крок #2: Якщо ви хочете, щоб ваш великодній стіл був неперевершеним, обов’язково оздоблюйте його квітами та композиціями з живих рослин. Флористичне оформлення нагадуватиме, що на вулиці вже весна, а також дасть вам естетичного задоволення. Для цього ідеально підходять тюльпани, гіацинти, гілочки верби з дрібними трояндами, гортензії, ранункулюси та піони. Крім цього, на кожну серветку покладіть квітку або рослину, яка буде відповідати кольору композиції в центрі столу. Також в хаотичному порядку на столі можна поставити великі артишоки або писанки.

    Крок #3: Не забувайте про столові аксесуари. Як ми вже згадували раніше, замість стрічок серветки можна доповнювати кільцями. Зазвичай використовуються кільця металеві, але це не принципове правило. Головне, щоб їх колір не випадав з загального ансамблю столу. Якщо кільця все таки металеві, тоді вони будуть ідеально гармоніювати з підсвічниками. До речі, потурбуйтесь, щоб на столі було багато свічок, як звичайних довгих, так і широких ароматизованих. Для підтримування пасхальної атмосфери, не забувайте про дрібний декор у вигляді яєць та підставок для них, курчат та зайців.

    Крок #4: Мабуть, найважливіший атрибут будь якого святкового столу – посуд. Для підтримування особливої атмосфери, використайте особливий посуд, яким ви не користуєтесь у звичайні дні. Як візуально, так і психологічно, такий трюк дасть більше урочистості. Пасхальний посуд заслуговує на те, щоб бути розкішним, тому тут можна використати такі бренди як Vista Alegre, Wedgwood, а також набір посуду від Hermes. Також це може бути порцеляна, яку ви бережете для особливих випадків. Витягуйте її, адже Великдень – це саме той випадок. Також проконтролюйте, щоб на вашому столі були красиві бокали, столові прибори та скляні чи криштальні графини з напоями. І пам’ятайте головне правило при оформленні столу – не перенавантажуйте стіл деталями, залиште трохи простору та дотримуйтесь законів мінімалізму.   

    Крок #5: Неважливо, чи це святковий сніданок, обід або вечеря – ваше меню повинно бути ідеально продуманим. Адже не дарма ви так багато приділили зусиль для оформлення столу, щоб зіпсувати все враження банальним салатом Олів’є. Приготуйте щось таке особливе, що ви робите не часто, але неймовірно смачно. Не пожалійте свого часу на вишукані страви, які обожнюють ваші рідні. Також ви можете спробувати знайти безліч рецептів від знаменитих світових шефів на основі традиційних для великодня інгредієнтів. І навіть якщо ви власноруч не приготували паску, здивуйте їх своїми стравами та отримайте від них в якості подяки теплі слова і любов. Зі святом вас!

    Бренд: Wedgwood

    Матеріал: кераміка

    Країна: Португалія

    Ціна: 4900 гривень

    Бренд: Richard Brendon

    Матеріал: скло

    Країна: Великобританія

    Ціна: 4 100 гривень

    Бренд: Michael Aram

    Матеріал: нержавіюча сталь, золото

    Країна: США

    Ціна: 4 100 гривень

    Бренд: Christian Lacroix

    Матеріал: порцеляна

    Країна: Франція

    Ціна: 6 000 гривень

    Бренд: Kim Seybert

    Матеріал: льон

    Країна: США

    Ціна: 3 900 гривень

    Бренд: Christofle

    Матеріал: скло

    Країна: Францiя

    Ціна: 12 500 гривень

    Бренд: Vista Alegre

    Матеріал: порцеляна

    Країна: Португалія

    Ціна: 112 500 гривень

    Бренд: Waterford

    Матеріал: кришталь

    Країна: Ірландія

    Ціна: 2 200 гривень

    Бренд: Robert Welch

    Матеріал: нержавіюча сталь

    Країна: Великобританія

    Ціна: 4 600 гривень

    Бренд: Vista Alegre

    Матеріал: порцеляна

    Країна: Португалія

    Ціна: 6 200 гривень

    Бренд: L'Objet

    Матеріал: золото, платина

    Країна: Великобританія

    Ціна: 6 100 гривень

    Бренд: Georg Jensen

    Матеріал: нержавіюча сталь

    Країна: Німеччина

    Ціна: 4 900 гривень

    Источник:

    Новое на сайте
    Share