11 декабря

    Art Basel Miami Beach 2018 з Ігорем Абрамовичем

    Art Basel Miami Beach 2018 – не лише престижні витвори та заможні коллекціонери, а й загальна атмосфера, вечірки, події та селебрітіс.

    Art Basel Miami Beach 2018

    Art Basel Miami Beach 2018 – це понад 200 галерей з Північної та Латинської Америки, Європи, Азії та Африки. Це понад 4 000 вибраних робіт художників сьогодення та минулого століття. Візуальна складова представлена скульптурами, інсталяціями, фотографією, вуличним мистецтвом та діджитал-артом. Відвідувачам були доступні не тільки твори сучасних митців, а й шедеври музейного калібру. Тиждень мистецтва у Майямі поєднав роботу 8 ярмарок-сателітів: PULSE Miami Beach, Scope, Untitled, Context, Nada, Ink, Aqua, Art Miami. До насиченої програми приєдналася і модна індустрія – стартував Design Miami, в якій взяли участі бренди зі світовими менами. Dior презентували у Майямі арт-проект Dior Lady Art. Сучасні мисткині, серед яких Ізабель Корнаро,  Лі Бул, Мікалейн Томас, Морган Чембер, та інші, створили варіації на тему культової сумки Lady Dior. Бренд Berluti разом з Олів’є Пікассо влаштували у магазині DesignDistrict презентацію та автограф-сесію книги нащадка відомого іспанського художника: «Пікассо. Інтимний портрет». Таким чином, зміст і власне значущість Art Basel Miami Beach 2018 – не лише престижні витвори та заможні коллекціонери, а й загальна атмосфера, вечірки, події та селебрітіс.

    Щодо найцікавішого – ціни на Арт Базелі сягали найвищих показників. Деякі з робіт були продані ще під час VIP-рreview.

     

    Helly Nahmad Gallery привернула увагу відвідувачів відомою роботою Марка Ротко «Untitled (Yellow, Orange, Yellow, Light Orange)». У 2014 році полотно було продане на аукціоні Sotheby`s за $36 565 000, а перед тим належало відомому американському філантропу Полу Меллону. На ярмарку картина вартістю $50 000 000 перебувала під резервом.  Лот Пабло Пікассо пішов за $14 000 000, окрім того, на загальний огляд галеристи представили рідкісні твори Олександра Колдера та Жана Дюбюффе. 

    Окремо відзначились Landau Fine Art: їх стенд гучно лунав поміж інших визначних імен. Хоан Міро, Пабло Пікассо, Генрі Мур, Анрі Матісс, Сальвадор Далі… За скульптуру Альберто Джакометті просили рекордні $25 000 000.

    Стенд галереї Landau Fine Art, Монреаль, Канада

     Van De Weghe Fine Art презентувала найдорожчу на ярмарку картину Жана-Мішеля Баскіа – її було оцінено у $15 000 000.

    Серед інших учасників на стенді розмістилися роботи Френка Стелли, Карла Андре та Сая Твомблі.

    Gagosian Gallery, як завжди, працює виключно з провідними та найдорожчими митцями – цього разу галеристи вирішили вразити
    відвідувачів 3-метровою скульптурою у прикметному стилі Джефа Кунса. «Ode to Love» коштувала $7 000 000. Цінова політика на роботи Роя Ліхтенштейна, Річарда Принса та Урса Фішера – $6 500 000 / $2 500 000 / $1 500 000 відповідно.

    Біля стенду David Zwirner спостерігався неабиякий ажіотаж, незважаючи на ціни, встановлені галеристами.

    Біля стенду David Zwirner спостерігався неабиякий ажіотаж, незважаючи на ціни, встановлені галеристами. Ще під час VIP-перегляду було продано декілька робіт, серед них картина Оскара Мурільйо за $380 000 і робота Гарольда Анкарта «Untitled» за $150000. Нео Раух «Kalter Mai» коштувала $1 250 000.

    White Cube успішно стартували з продажем скульптури британського митця Ентоні Гормлі за $450 000. Його «DAZE VI» нагадує постать,
    укладену з цеглин, та символізує постійний діалог між людиною і природою.

    Стенд галереї White Cube, Лондон, Великобританія

    Дві роботи Томаса Шютте були представлені нью-йоркською галереєю Peter Freeman. Бронзову скульптуру «Mann im Wind III» придбали за $1 200 000.


    Серед робіт, експонованих Skarstedt Gallery, були помічені твори Девіда Салле та Ребекки Варрен. Скульптуру авторки придбали за
    $450 000. Картину американського художника, що працює у різних жанрах, – KAWS, – було продано за $450 000, його співвітчизника
    Джорджа Кондо – за $1 200 000.

    Стенд Skarstedt Gallery, Нью-Йорк, США

    Лондонська галерея Sadie Coles

    Лондонська галерея Sadie Coles презентувала на арт-шоу роботи Раймонда Петтібона, Сари Лукас, Уго Рондіноне. Скульптура
    Рондіноне «green pink blue yellow mountain» була продана у перші дні роботи ярмарку за $230 000.

    Perrotin представив проект Паоли Піві – масштабну інсталяцію від підлоги до стелі, що складалася з 24 штучних хутряних килимів. Твір
    під назвою «What goes round – art comes round», за словами представників галереї, коштував $250 000.

    Хочу також розповісти про цінову політику на роботи улюблених митців. Скульптура Ліна Чадвіка «High Wind III» коштувала $1 950 000,
    Жан Дюбюффе продавався за $1 450 000, а квітка Яой Кусами «Flowers that bloom now» за $1 000 000. Баррі Фланаган був виставлений за $950 000, Девід Гокні був проданий за $1 250 000, Хоана Міро оцінили у $1 600 000.

    Подружжя митців Les Lalann (François-Xavier & Claude Lalanne) вже довгий час на піку популярності.

    Бронзова сюрреалістична скульптура Клода Лалана була продана за $800 000, «Вівці» ж Франсуа-Ксавьє були доступні за $260 000 кожна. Показово, що у межах галереї Di Donna також була представлена серед скульптур жіноча фігура авторства Олександра Архіпенко – її було оцінено у $210 000. Девід Хокні був представлений за $1 250 000,  Жан Міро був оцінений  у $1600 000.

    Richard Gray Gallery, що презентує модерне та сучасне мистецтво, знайомила відвідувачів зі зразками творчості Пабло Пікассо, Жауме
    Пленса, Люсьєна Фрейда, Девіда Гокні, Альберто Джакометті. Картину Девіда Гокні було продано за $ 350 000.

    Galerie Karsten Greve демонструвала живопис та скульптуру Лучіо
    Фонтана, Сая Твомблі, Джорджії Рассел та скульптури Джона Чемберлейна і Луїз Буржуа.

    Посилаючись на слова Девіда Цвірнера з останнього інтерв’ю на порталі Artsy, можна підсумувати, що найбільшим попитом на ярмарку користувалися майстри зі світовим визнанням – більшість робіт була продана ще у перші години. На вторинному арт-ринку ситуація інша, бо люди прагнуть не лише поповнити колекції найкращими зразками мистецтва, а й опанувати механіку ціноутворення.

    Окрім вже класичних, вартих осібної уваги витворів мистецтва учасники ярмарку презентують політичне та соціальне мистецтво. Арт Базель зараз – не лише своєрідний звіт про стан мистецтва у сучасному суспільстві. Представники арт-сфери міркують на глобальному рівні, торкаючись важливих для людства проблем. Діячі культури намагаються вирішити основні завдання культури сьогодення.

    Приємно, що українське мистецтво також представлено у Майямі. Voloshyn Gallery брали участь у Pulse Miami Beach з проектом Жанни Кадирової «Маркет». Мисткиня була нагороджена спеціальним призом від журі арт-ярмарку.


    Показовим є документальний проект Терези Марголес Tela en el desierto (Fabric in the desert) на стенді Galerie Peter Kilchenmann. Мисткиня досліджує соціальну нерівність та злиденність, що панують у світі попри яскраве та ошатне життя Майямі. Концептуальна інсталяція та фотографія, зроблена авторкою під час подорожі в Хуарес (Мексика), з підкреслено гострим соціальним змістом, де зафіксовано звичну  несправедливість та байдужість: побачити це у столиці Флориди – влучне місце для продажу роботи, чи не так? 

    Приємно, що українське мистецтво також представлено у Майямі. Voloshyn Gallery брали участь у Pulse Miami Beach з проектом Жанни Кадирової «Маркет». Мисткиня була нагороджена спеціальним призом від журі арт-ярмарку.


    Можна з впевненістю зазначити, що цьогорічний арт-ярмарок Art Basel Miami Beach 2018 – вельми помітна подія, яка об'єднує сучасних художників, скульпторів, галеристів, арт-дилерів, колекціонерів. Організатори заходу запрошують та залучають до події представників інших сфер, що свідчить про стійкий інтерес до сучасного мистецтва. Проте найважливішою метою події є не продаж та виставка унікального мистецтва, а діалог між діячами  сучасної культури, що рухає далі світ.

     

    Автор : Ігор Абрамович

    Источник:

    abramovych.art
    Еще из раздела
    Еще из раздела
    Новое на сайте
    Share